Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací
UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN

Bécs - látványosságok a városban

Bécs - látványosságok a városban

Bécs vonattal, autóbusszal és kerékpárral

Akár a Simmering állomáson vagy a főpályaudvaron száll le a sárga RegioJet szerelvényről, a bécsi városközpont mindössze pár perc távolságra található, hála a helyi metróhálózatnak. Ez igaz a Bécset sárga buszokkal meglátogató utasokra is, akik mostantól ugyanúgy a főpályaudvaron szállhatnak le. A megálló mindössze pár lépésre található a helyi metróállomástól.

A megvásárolt menetjegyeket mindenféle tömegközlekedési eszközön használhatjátok. Utazhattok velük autóbuszon, villamoson és a metrókon is. Az egy utazásra jogosító jegy 2,4 EUR, az egész napos 8 EUR. Figyelem, a heti jegy mindig hétfőtől hétfőig érvényes, így a vásárlásakor figyeljetek arra, hogy mikor érkeztek a városba.

Megéri megvenni a Vienna City Card kártyát is, ami az osztrák főváros hivatalos turisztikai kártyája, melyből többféle változat is kapható. Azon kívül, hogy nem kell majd azon gondolkodnotok, hogy milyen jegyet vásároljatok a tömegközlekedési eszközökre, több mint kétszáz kedvezményt is nyertek vele a különböző belépőkhöz stb. A turisztikai kártyának saját mobilalkalmazása is van.

Bécsben nagyon sokan közlekednek kerékpárral. Nyugodtan csatlakozhattok hozzájuk ti is. Már csak azért is érdemes kerékpárt kölcsönöznötök a helyi bike-sharing társaságtól, mert csak gyalog vagy kerékpárral tudtok bemenni Bécs központjába, az úgynevezett „Arany U-ba”.

Parkokkal és kertekkel teli császári város

A bécsi városnézést a központban kell kezdeni. Azt sem fogjátok tudni, mit nézzetek meg hamarabb. A Szent István-székesegyház környéke tele van műemlékekkel és múzeumokkal, és az egész központ UNESCO világörökség. Ne felejtsétek el megnézni a Habsburgok valaha volt székhelyét, a Hofburgot. Ebben a palotakomplexumban napjainkban több múzeumot is találtok.

Ám ha már az osztrák főváros központjában lesztek, a Hundertwasser-házat se hagyjátok ki. Azokat, akik már több helyen jártak, a barcelonai Gaudí épületekre emlékezteti. Azonban ezt az épületet Friedrich Hundertwasser osztrák építész tervezte. Külső homlokzata különböző színekben pompázik, mert lakóinak joguk van az ablakaik körüli homlokzatot teljesen a saját ízlésük szerint megtervezni. A házat csak kívülről lehet megcsodálni, esetleg beülhettek a földszinti kávézóba.

Azonban rögtön szemben meglátogathatjátok a Hundertwasser Village-et, a színekkel és üzletekkel teli „piacteres“ bevásárló központot.

Ha mélyebben érdekelnek benneteket a Habsburg monarchia emlékei, melynek valamikor Csehország is része volt, nézzétek meg a Schönbrunn és a Belveder kastélyt. A másodikként említett kastélyban ráadásul Ausztria talán legértékesebb műkincsgyűjteményét is megcsodálhatjátok.

A város területének csaknem fele zöldterület. Bécsben 280 császári parkot és kertet találtok. Főleg akkor, ha tavasszal látogattok a városba, feltétlenül tegyetek egy sétát és pihenjetek meg valamelyikben. Például a Volksgarten parkban minden tavasszal több mint 400-féle rózsa nyílik.