Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací
UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN

Berlin - látványosságok a városban

Berlin - látványosságok a városban

Kerékpárosok paradicsoma– Berlin!

Csak pár órányi útra a cseh határtól várnak rátok a történelmükről és szórakozásról híres német városok. Ilyen többek között Németország fővárosa, Berlin is. A RegioJet sárga autóbuszával pár óra alatt ott lehettek.

Az autóbuszt egészen biztosan azonnal városi tömegközlekedésre cserélitek majd. Lehet, hogy a térkép alapján úgy gondoljátok egyes távolságok nem is annyira nagyok, de amennyiben valóban jól meg akarjátok ismerni a várost, akkor szükségetek lesz a tömegközlekedésre. Az általános jegy 2,1 EUR, de minden bizonnyal jobban jártok, ha beszerzitek az úgynevezett Berlin Welcome Card kártyát. Ez a bérlet a tömegközlekedésre 5 napig érvényes és egyes városi látványosságokhoz 50% kedvezményre feljogosít benneteket. Azt a listát, ami felsorolja azt a 140 helyet, ahová a kártya érvényes, a www.bvisitberlin.de oldalon találjátok.

Berlinben számtalan féle közlekedés létezik. Metro U-bahn (akár a repülőtérre is mehettek vele), helyiérdekű vasút S-bahn, metróvillamos, metróbusz, de nem hiányzik közülük a hajó, autóbusz és a villamos sem.

Figyelem! Berlin a kerékpárosok városa! Ha megunjátok a tömegközlekedést és elég fizikai erőt éreztek magatokban hozzá, kölcsönözzetek ki egy bringát. Berlinben ehhez a közlekedéshez a műszaki feltételek is adottak. A város sík területen fekszik és szinte egyetlen járdáról sem hiányzik a bicikliút.

Egyesített Berlin: A Curry több ezer ízt legyőz

Mihez kezdjetek Berlinben? Ezt eldönthetitek akár azután is, amikor felkapaszkodtatok a berlini tévétoronyba, a német főváros szó szerint legkedveltebb turistacélpontjára. Mivel mindenhonnan jól látható, biztosan odataláltok. Azonban, ha mégis tanácsot szeretnétek, kezdhetitek a városnézést rögtön az autóbuszból való kiszállás után az Unter den Linden utcával és Németország jelképével, a Brandenburgi kapuval.

A régi idők emlékére még áll a Berlini fal utolsó darabja, ami a East Side Gallery lett. Mindenképpen nézzétek meg a néhai határátkelőt, a Checkpoint Charlie-t is.

Amennyiben a műemlékvadászok táborába tartoztok, ne felejtsétek el megnézni az UNESCO Világörökséggé nyilvánított műemlékeket. A Múzeum-szigeten rögtön öt múzeumot is meglátogathattok. Nézzétek meg a weimari köztársaság idejéből fennmaradt valamelyik lakóparkot is. Megéri ellátogatni a közeli Potsdamba is, ott is a Sanssouci parkba, ami a Hohenzollernek nyári rezidenciája volt és közkedvelt turistacélpont.

Nincs már több ötletetek, nem tudjátok mihez kezdhettek még és egy kis szórakozásra vágytok? Akkor irány a Mauerpark. Minden vasárnap szabad karaoke esték vannak itt, amikhez ti is csatlakozhattok. Hatalmas tapssal jutalmaznak majd benneteket. Azonban ne felejtsetek el valamit magatokkal vinni a piknikhez. Mondjuk a jellegzetes berlini currywurst. Ennek és sok más német finomságnak a történetéről mindent megtudhattok a Currywuest Múzeumban.