Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

München - látványosságok a városban

München - látványosságok a városban

München: A vonathálózattal átszőtt város

Üdvözlünk benneteket Bajorország szívében, Münchenben. Abban a városban, mely számtalan kutatás szerint a világ egyik legjobban élhető helye. A sárga autóbusz egyenesen a bajor főváros szívébe, az ottani vasútállomáshoz visz benneteket. A müncheni tömegközlekedés gerincét az S-Bahn nevezetű gyorsvasút és az U-Bahn névre keresztelt metró alkotja. Ennek a gerincnek a része még az a kelet-nyugat irányú hatalmas „alagút“ is, amelyben az S-Bahn vasúti szerelvényei közlekednek.

Az U-Bahn részben föld alatt közlekedő metróvonalai a várost észak-dél irányban kötik össze. Az átszálló állomásokon a különböző útvonalak beszállóhelyei közvetlenül egymás mellett vannak, és a szerelvények bevárják egymást. Münchenben villamosok és autóbuszok is üzemelnek. A fontosabb autóbuszvonalakat MetroBus-nak hívják, és a villamosok és metrók mellett sűrűbb időközönként közlekednek.

Jegyeket a megállókban lévő automatákban, valamint a tömegközlekedés és a vasút állomásain tudtok vásárolni. A normál közlekedéshez és a helyi műemlékek megtekintéséhez elég, ha az úgynevezett Innenraum 1-4 Ring-re szóló jegyet megvenni, hetijegy esetén pedig a Ring 1- 2 vagy 1- 3-at. Attól függően, hogy München milyen nagy részét akarjátok beutazni.

München: Bajorország lüktető szíve

A Bajorország szíveként emlegetett város történelme több mint ezer éves. A Szent Péter- templom tornyából, ami a helyiek számára csak Alter Peter (Öreg Péter), csaknem az egész várost láthatjátok. A városnak ez a legrégebbi temploma a régi bencés kolostor helyén áll. Ha leküzditek a torony 306 lépcsőjét, elétek tárul a környék felejthetetlen panorámája.

A Müncheni Új városháza is a közkedvelt turistalátványosságok és műemlékek közé tartozik. Minden egyes nap már tizenegy órától egészen délig turisták hada veszi körül. Arra várnak ugyanis, hogy a városházán ismét megszólaljon a harangjáték.

A művészet rajongóinak nem szabad kihagyniuk Európa egyik legterjedelmesebb galériájának, a Pinakotékának három különböző palotában attól függően elhelyezett gyűjteményét, hogy milyen művészeti irányzathoz vagy korhoz tartoznak. Fontos információ a turistáknak: tegyétek vasárnapra a látogatás napját, a hét utolsó napján ugyanis csak 1 EUR a belépő.

A gyors autók szerelmesei viszont ne hagyják ki a BMW Múzeumot, ahol a legújabb járgányoktól kezdve, a különleges prototípusokon át, a történelmi darabokig mindent megnézhetnek.

Ha a városnézéstől elfáradtok, pihenjetek meg az Angol-kertben. A legnagyobb városi park, egyben a világ egyik legnagyobb parkja is. Betérhettek ugyanakkor bármelyik helyi vendéglátóhelyre is akár, mert azok nem csak az Oktoberfesten vannak nyitva.

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS