Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

Milánó - látványosságok a városban

Milánó  - látványosságok a városban

Az autóbuszból egyenesen a milánói események központjába

A RegioJet sárga autóbuszával elutazhattok vásárolni, várost nézni vagy akár kulturális programokra is Észak-Olaszország legnagyobb városába, Milánóba. Este felszálltok a sárga autóbuszra, és másnap már valódi olasz pizzát ebédelhettek Milánó központjában. Az autóbusz ugyanis a Lampugnano Autóbusz állomásra visz benneteket, ami csak két kilométerre van a városközponttól. Pár lépéssel arrébb kényelmesen felszállhattok a metróra, ami egyenesen bevisz benneteket a város szívébe a híres milánói Dómhoz és más turisztikai látványosságokhoz.

Egy 90 perces jegy a városi tömegközlekedésre 1,5 EUR, és a metróra, villamosra, autóbuszra, trolibuszra és S vonalként jelzett vonatra is érvényes. Azonban figyelem! A tömegközlekedési rendszer több zónára van felosztva, és a jegy csak egy zónára érvényes. Azonban minden érdekes hely és műemlék a város középső zónájában van. A turisták számára a napijegy (ami valójában 24 órás jegy) ideális, és ez a központi zóna esetén 4,5 EUR.

Milánóban négy metróvonal van, az M5 vonal teljesen automata és a peront a sínektől üvegezett ajtók választják el, melyek a szerelvény ajtóval egy időben nyílnak csak ki.

Shoppingolás az olasz divat fővárosában

Összejött egy pár szabad napotok és nem szeretnétek otthon kuksolni? Menjetek el Milánóba. Olaszország második legnagyobb városa főleg a divat városaként ismert. Ha rátok törne a vásárlási láz, akkor sem nyúlhattok mellé. Arra a kérdésre, hogy mit csináljatok Milánóban, a válasz önmagától értetődik. Minden lépésnél egy üzletet találtok.

Azonban, ha a kultúra felfedezését célozzátok meg, nem szabad kihagynotok a La Scala Opera világhíres épületét. A világ három legnevezetesebb operájának egyike, és nem véletlenül az egyik legtöbbek által látogatott hely a városban.

Észak-Olaszország szívének másik legnagyobb turistalátványossága kétség kívül a Dóm, azaz a Duomo di Milano. A város központjában találjátok meg, körülvéve a legnevezetesebb helyi műemlékekkel és fényűző palotákkal, melyek mind Milánó történelméről mesélnek. Ennek a hatalmas katedrálisnak a tetejéről, mely a világ ötödik legnagyobb katedrálisa, Milánó panorámáján kívül a távoli Alpok csúcsaiban is gyönyörködhettek.

A vásárlás szerelmeseit ugyan úgy, mint a történelemkedvelőket, teljesen magával ragadja a Santa Marie delle Grazie-temlom, ami UNESCO világörökség. A mellette levő domonkos rendi kolostor refektóriumában található Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című világhírű festménye (csak előre lefoglalt időpontban látogatható).

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS