Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

Róma - látványosságok a városban

Róma - látványosságok a városban

Uno espresso!

Este felszálltok Csehországban a RegioJet sárga autóbuszára és reggel már a fedélzetünk menüjének eszpresszójával a kezetekben az olasz táj szépségét csodálhatjátok az ablakon át. A délutáni nap sugarai elől már akár a római Colosseum árnyékába is elrejtőzhettek. Ez távolról sem az egyetlen műemlék, amiről Olaszország fővárosa híressé vált.

Amennyiben egy hosszú hétvégére utaztok ebbe a városba, legjobban a 18 euróba kerülő 72 órás ROMA 72H jeggyel jártok, az egy hetes tartózkodáshoz viszont a 24 eurós CIS Integrált jegyet érdemes megvenni. Ezekkel a jegyekkel minden autóbuszra, villamosra, trolira, metróra és több, a római tömegközlekedésbe bekapcsolódó vállalat helyiérdekű vasútjára is felszállhattok. Figyelem: ezeknek a jegyeknek egyike sem érvényes a Fiumicino repülőtérről és az oda való utazásra.

A római tartózkodáshoz a szállást célszerű az utazás előtt megrendelni. Főleg a tavaszi és az őszi hónapokban, amikor az itteni földközi-tengeri éghajlat a legkellemesebb, ugyanis a várost ilyenkor szó szerint majd szétfeszítik a turisták. Azonban, ha Róma műemlék gyöngyszemeit tömegek nélkül szeretnétek élvezni, inkább télen tegyétek.

Egy római nyaralás mindenkinek kijár

Spanyol-lépcső, Trevi-kút, Igazság Szája. Azok a helyek, melyeket az ötvenes évek elején Audrey Hepburn a ma már kultikus filmben, a Római vakációban, megszökött hercegnőként Rómában meglátogatott. Induljatok el ti is az ő nyomait követve.

Kezdhetitek rögtön a legvonzóbb turista látványosságnál, az ókori római Colosseumnál, ahol szó szerint az ókori gladiátorok lábnyomain lépdelhettek. Az antik Róma nyilvános városi és birodalmi eseményeinek központját jelentő Forum Romanumon keresztül egy kellemes sétával eljuttok II. Viktor Emanuel monumentális emlékművéhez.

Na és melyik helyi kincsek szerepelnek az UNESCO Világörökség listáján? Csaknem mindegyik. A Vatikán, a Lateráni bazilika, a Pantheon, a Capitolium és még sok más. Kétség kívül az egyik legérdekesebb közülük a Trevi-kút. Sokan Róma szimbólumának tekintik, és ha legalább egy fotót nem csináltok róla, olyan, mintha nem is jártatok volna Olaszország fővárosában. Így egész nap turisták egész hada szorong körülötte az aprócska téren.

Azonban, ha valóban szeretnétek megtudni, hogyan használhatjátok legjobban ki a városban töltött időtöket és mi mindent tudtok Rómában csinálni, álljatok meg valamelyik idegenforgalmi központnál, ahol részletes tájékoztatást kaptok erről.

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS