Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

London - látványosságok a városban

London - látványosságok a városban

Utazzatok a világ legrégebbi metróján Londonban!

Welcome to London! Így üdvözöl benneteket Nagy-Britannia fővárosa nem sokkal azután, hogy a sárga RegioJet autóbusszal átkeltek a La Manche csatorna alatt. A sárga buszról pedig máris átülhettek a piros double deckerre. Ez az az emeletes autóbusz, ami az egész világon London egyik ismertetőjegyévé vált.

A brit főváros másik ugyan ilyen jellegzetessége a metró. A londoni földalatti pályája a legrégebbi a világon. A földalatti szerelvények először 1863 elején futottak ki. Már az első napon 40 ezer ember utazott rajtuk Paddington és Farringdon állomások között, Napjainkban a több mint 100 millióan utas fordul meg rajta évente.

A tizenhárom metróvonal szemmel láthatóan a tömegközlekedés legkihasználtabb módja egész Londonban. Azonban egyetlen szerelvényre vagy autóbuszra sem szállhattok fel, ha nem veszitek meg rá előre a jegyet. Erre csaknem minden metróállomáson van lehetőség, de akár interneten is megrendelhetitek és házhoz kérhetitek.

London tömegközlekedése sokféle kedvezményt kínál, megéri a fáradtságot átrágni magatokat rajta. Csak egy példa: Ha egy órán belül két autóbuszon utaztok, a második autóbuszon nem kell fizetnetek.

Londont ugyanakkor gyalog is érdemes szemügyre venni, de utazhattok taxival vagy akár vonattal is.

London – mindenki városa

London nem csak Nagy-Britannia fővárosa, de gyakorlatilag már több száz éve az ismert világ fővárosa is. Mindenki megtalálja itt azt, ami közel áll hozzá, legyen az a történelem vagy a kultúra, de akár a futball is.

A Temze partján haladva, olyan nevezetességek várnak rátok, amiket nem szabad kihagynotok. Például a híres Tower Bridge, a Big Ben, a London Eye óriáskerék, amiről a város legszebb panorámájában gyönyörködhettek.

A Southwark városnegyedben a folyónál találjátok a világ egyik leglátogatottabb galériáját, a Tate Modern galériát is, amit a művészetkedvelőknek feltétlen látniuk kell. Harry Potter rajongóknak viszont a közeli Millenium Bridge az, amit nem szabad elhalasztaniuk, mert az a varázsló tanoncról szóló filmben is szerepet kapott.

Kiemelkedő turista célpont Madame Tussauds panoptikuma is, de ha megunjátok a hírességek másait, próbáljátok azok valamelyikébe beleképzelni magatokat. Nem messze innen van ugyanis a híres Abbey Road Studios és ti is beléphettek a híres átjárón, akárcsak valamikor régen azt a Beatles tagjai tették az azonos nevű albumukon.

És ha a hosszú nap során megfájdul a lábatok, megpihenhettek a város leghíresebb parkjában a Hyde parkban. Ez olyan hatalmas, hogy bizonyára ti is találtok benne helyet magatoknak egy kis üldögélésre.

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS