Zürich - látványosságok a városban

Zürich - látványosságok a városban

Utazzatok hétvégére Európa legtisztább városába

A RegioJet autóbuszai sárgák, és sárgák azok a híres svájci sajtok is, amelyekhez elvisznek benneteket. Svájci óra pontossággal. Este felszálltok Prágában az autóbuszra és a reggelit már Svájc legnagyobb városában, Zürichben fogyaszthatjátok el.

A sárga luxus autóbuszból a Carparkplatz Sihlquai megállóban szálltok ki a városközponttól gyalog is elérhető távolságban. Zürichnek van az egyik legjobb tömegközlekedési rendszere, ezért a lakosai nagy részének nincs autója, így a Zürich-tó partján fekvő város Európa legtisztább városa.

Az a legjobb, ha villamosra szálltok. Zürichben 15 villamosvonal közlekedik és keresztezi a központot is, ahová más közlekedési eszközzel nem juthattok be. A villamosvonalakat 60 autóbusz- és 6 trolibuszvonal egészíti ki. Zürichbe látogatva az a legkifizetődőbb, ha napijegyet vesztek a tömegközlekedésre. A városközpont zónában való utazásért valamivel több mint öt svájci frankot kell fizetnetek.

Ennek a jól átgondolt rendszernek köszönhetően még a helyi repülőtérre is könnyen el tudtok jutni villamossal, autóbusszal vagy vasúti közlekedéssel.

Zürich: A kisváros, ami rengeteg élménnyel lep meg

Az Alpok csúcsai, melyek szó szerint körülölelik a várost, gondoskodnak arról, hogy ne tudjatok megfeledkezni róla, milyen országban is vagytok. Zürich a négyszázezer lakosával Svájc legnagyobb városa, ennek ellenére minden szó szerint karnyújtásnyi távolságban van benne. A Zürichre vonatkozó alapvető turista információ az, hogy a világ legdrágább városában vagytok. Azonban ez ne riasszon el benneteket attól, hogy ide látogassatok. Az élményeket ingyen is begyűjthetitek.

A város egyik legismertebb turistalátványossága a Grossmünster templom. A legenda szerint Nagy Károly alapította. A Niederdorf negyedben rögtön a sarkon már több mint ezer évet ugorhattok előre. Azt a házat láthatjátok itt, ahol Lenin lakott még az előtt, hogy Oroszországba ment volna a forradalmat csinálni.

A közeli Künsthaus Zürich galéria terjedelmes gyűjteményének egyik részében a 19. századig alkotó művészeket találjátok. A másikban pedig az impresszionistáktól az európai avangardon keresztül a pop art legjobb válogatását fedezhetitek fel. Ráadásul a Galéria minden szerdán ingyen látogatható.

És ha nem fogjátok esetleg tudni mit is csináljatok Zürichben, úgy induljatok el a tóhoz, aminek az átlátszó vize iható, és a körülötte elterülő strandok pihenésre hívogatnak. A megterhelő nap végén érdemes még összeszedegetni a megmaradt erőtöket és az Uetliberg csúcsáról gyönyörködni a város panorámájában.

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS