Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

Velencébe - látványosságok a városban

Velencébe - látványosságok a városban

Autóbusszal a városba, ahová csak vízen visznek be benneteket

A cseh határtól csak pár órányi utazással a Regiojet sárga autóbuszával megérkeztek Velencébe. A Mestre negyedből, ahol majd kiszálltok luxus autóbuszunkból, a sziget történelmi városrészbe autóbusszal vagy vonattal juttok el. Amint elhagyjátok a szárazföldet, készüljetek a vízi kalandokra.

Ha tanácsot kell adnunk abban, hogy hogyan közlekedjetek Velencében, úgy a lustábbaknak csalódást fogunk okozni. Ugyanis a legmegbízhatóbb közlekedési mód a gyaloglás. Azonban, ha Velence csatornáin szeretnétek csónakázni, nem szabad kikerülnötök az úgynevezett Vaporettot, a helyi vízibuszt. Velence a turistákból él. Amíg a helyiek a 90 perces útért 1,5 eurót fizetnek, addig a turisták 7,5 eurót. Ha tetszik nektek a tömegközlekedésnek ez a módja, vegyetek rögtön egy egész napos bérletet 20 euróért.

Úgy 80 EUR jutalékért a hagyományos közlekedési módot is választhatjátok. Úgy tartják, hogy gondolázás nélkül nem lehet teljes a velencei kirándulás. Mi ezt a mondást így változtatnánk meg: ha nem utaztatok a Canal Grande, a városi hajóközlekedés fő ütőerén, nem lehet teljes a velencei kirándulás. Döntsétek el magatok, hogy a vízibuszt, vagy a gondolát választjátok-e.

Még a lagúna központtól úgy 20 percnyi távolsága lévő velencei Marco Polo repülőtérre is el tudtok hajóval jutni.

Gondolával a Velence történelmét felfedező útra

A város már a középkorban beírta magát Európa történelmébe, mint kiemelkedő fontosságú kereskedelmi kikötő, ahonnét ismert utazók, így Marco Polo is a világ felfedezésére indult. Az akkori idők lakosainak gazdagsága még mindig látszik a városon. Velence szó szerint csordultig tele van gazdag polgári palotával.

Velence legkiemelkedőbb műemlékei a Szent Márk téren találhatók. Itt van a Szent Márk bazilika, a Dózse-palota és a Torre dell’Orologio, azaz az Óratorony is. Egész Velence UNESCO Világörökség. Számolnotok kell azzal is, hogy itt egész évben több száz turistával és mindenütt megjelenő galambhaddal találkoztok majd.

Amikor pedig már nem lesz több ötletetek, hogy merre menjetek tovább Velencében, vegyétek az irányt valamelyik laguna felé. Ott egyszerűen üljetek fel egy gondolára vagy vízibuszra, hagyjátok magatokat sodorni az árral és szívjátok magatokba Velence gazdag történelemmel és emlékeivel átitatott hangulatát. A lagúnák mentén emelkedő csodálatos paloták és templomok között olyan híres olasz mesterek munkáit láthatjátok, mint Canaletto, Giorgione, Tizian, Tiepolo, Tintorett, Veronese. Az olasz reneszánsz idején Velencét Firenze művészi ellenpólusaként alkották meg. Ha egy olasz történelemmel és kultúrával teli hétvégi élményre vágytok, Velencétől jobbat nem is választhattok.

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS