Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

Firenze - látványosságok a városban

Firenze - látványosságok a városban

Firenze, a szerelmesek városa

 „Szép napsütéses napot kívánunk, üdvözöljük önöket Toszkánában! Nemsokára megérkezünk utunk célpontjába, a szerelmesek városába, Firenzébe.” Akár így is felébreszthet benneteket utaskísérőnk a RegioJet sárga autóbuszában.

A Villa Constanza megálló, ahol a sárga autóbuszról leszálltok, közvetlenül az 1-es villamos végállomásán van. A villamosok csak 2010-től közlekednek a tömegközlekedés részeként. Igaz, hogy már régebb óta szelik át Firenze útjait, de egy rosszkimenetelű trendnek köszönhetően 1958-ban csengettek nekik. Így az 1-es villamos az első és egyetlen villamosvonal, ami egyenesen Firenze szívébe, a Santa Maria Novella térre visz benneteket, nem messze az azonos nevű vasútállomástól.

Firenzét egyébként számtalan autóbuszvonal szeli keresztül-kasul. Ezekkel utazni már önmagában is élmény lehet, az autóbusz ablakából megfigyelhetitek a város különböző arcait. Egy normál 90 perces jegy 1,2 EUR. Azonban, ha szeretnétek a történelmi városrészben több napot is eltölteni, érdemes megvennetek az 5 eurós napijegyet, vagy a három napra szóló 12 eurós jegyet.

Érdemes meglátogatni a közeli híres Pisai ferde tornyot is. Vonattal kényelmesen eljuthattok hozzá, és ha úgy döntötök, onnan már csak egy rövid út autóbusszal a közeli strand. Azonban figyelem, ha nem tudtok olaszul, tanulmányozzátok előre az út részleteit, ugyanis a helyiek egyedül olaszul tudnának nektek segíteni.

Firenze, Toszkána szíve

Firenze a 15. században vált a reneszánsz bölcsőjévé és az egész Észak-Olaszország kulturális központjává. Mit lehet tehát Firenzében csinálni? A templomok, galériák, paloták és egyéb olyan helyek listája, amiket meg kellene látogatnotok, szinte végtelen. Firenze nem véletlenül került fel az UNESCO Világörökségeinek listájára.

A kihagyhatatlan műemlékek közé tartozik például a Ponte Vecchio. Ez a történelmi híd többek között arról nevezetes, hogy a 2. világháború után a többi híddal ellentétben, mégpedig állítólag Adolf Hitler kifejezett utasítására, nem rombolták le. A híd a turisták által leglátogatottabb látványosságok egyike, így nehéz megmondani, hogy mikor érdemes felkeresni úgy, hogy ne kellene a turisták hadát kerülgetnetek.

Talán a híd környékén fekvő kis utcácskában elkerülhetitek őket. Azok is elvezethetnek benneteket a Signorie térre. Itt azonnal felhívja magára a figyelmeteket egy szökőkút. Valaha itt állt Firenze legismertebb szobra, Michelangelo Buonarroti Dávid szobra. Ma már csak a másolata látható, mert az eredetit a közeli Accademia di Belle Arti rejti.

A Duomoként is ismert Santa Maria del Fiore katedrális is egyértelműen egy olyan műemlék, amiért érdemes Firenzébe utazni. A világ harmadik legnagyobb kupolája az övé és minden egyes turistatájékoztató megemlíti, hogy elődeink mindezt állványzat nélkül képesek voltak megépíteni.

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS