Nápoly - látványosságok a városban

Nápoly - látványosságok a városban

Nápoly: Olyan a metrón utazni, mintha galériában járnánk

A Nápolyba vezető út hosszú, de megéri a fáradtságot. A RegioJet sárga autóbuszából koraeste szálltok majd ki nem messze a vasútállomástól, és máris indulhattok felfedezni Nápoly zugait.

Amennyiben Campania központjában a tömegközlekedést akarjátok használni, nem árt felvértezni magatokat egy nagy adag türelemmel. Ugyanis a helyiek sokkal jobban szeretnek saját autójukkal és robogóikkal közlekedni, mint tömegközlekedéssel, így a tömegközlekedésnek vannak bizonyos hiányosságai. A kisebb távolságokat ezért jobb gyalog áthidalni.

Arra az esetre, ha nagyobb távolságokat akartok megtenni Nápolyban, a metrót javasoljuk. Tiszta és megbízhatóan 9-12 percenként jár. A turisták leginkább az 1. vonalat használják. Ez köti össze a főpályaudvart az olyan legfontosabb látnivalókkal, mint a San Carlo Operaház vagy a Castel Nuovo vár. Ráadásul ennek a metrónak az állomásai a világ legszebb állomásai közé tartoznak. Olyan az egész, mint egy művészeti galéria. Ha kiszálltok például a Toledo megállóban, úgy érzitek majd, hogy valahol a tenger alatt jártok.

Jól jön majd nektek a 3,5 eurós napijegy, amivel nem csak a metrón utazhattok. Ugyanis a metrón kívül még több tucat autóbusz járat is köröz a városban, azonban azok már nem annyira megbízhatóak. A legtöbb megálló jelzésre működik, ugyanúgy, mint több villamos is. A közeli Pompeiibe és a Vénusz-dombra helyiérdekű vonattal is mehettek.

Nápolyi élet a Vezúv árnyékában

Nápoly Olaszország egyik legrégebbi városa. Az első telepesek még az Ókori Görögországból érkeztek. Nápoly legalább olyan sokszínű lehetőséget nyújt az idelátogatók számára, mint amilyen színes a város történelme. A város leginkább az erődjeiről vált híressé, ezek mindegyike a leglátogatottabb helyek közé tartozik. Itt van mindjárt négy belőlük: a Castel dell’Ovo, a Castel Capuciano, a Castel Nuovo vagy a Szent-Éliás kolostor. A nagy jelentőségű műemlékek sorából nem hagyhatjuk ki a San Carlo Operaházat sem, amit 1737-ben nyitottak meg, így Európa legrégebbi operaháza. Nápoly teljes történelmi magja UNESCO Világörökség.

Ezen kívül Nápoly az egyik fő kiinduló pontja a környékbeli látnivalóknak, a barokk Casertai Királyi palotának, Capri-szigetének, amit már az Ókori Róma vagy Pompeii idejében is nyaralóhelyként használtak.

Ez az ókori római város, melyet 79-ben maga alá temetett a Vezúvból kitörő vulkáni hamu, Nápoly környékének legforgalmasabb idegenforgalmi célpontja. Annak a vulkáni hamurétegnek köszönhetően, ami 1600 évre maga alá temette ezt a várost, a feltárt helyein beleláthattok az időszámításunk utáni 1. század mindennapi életébe.

A nagy kiterjedésű városban feltétlenül nézzétek meg a 20 ezer fő befogadóképességű amfiteátrumot és a nyilvánosházat. Ebben 10 helyiség maradt fenn kő ágyakkal és erotikus témájú színes freskókkal. Ezek eredetijét a Nápolyi Archeológiai Múzeumban tekinthetitek meg.

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS