Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

Párizs - látványosságok a városban

Párizs - látványosságok a városban

Párizs a metrónak hála csak egy karnyújtásnyira van

Louvre, Versailles, Diadalív és sok más párizsi műemlék. Annak ellenére, hogy az Eiffel-toronyból úgy tűnhet, hogy egy tenyérnyi helyen megtalálhatjátok őket, a valóságban a turistalátványosságok több kilométerre fekszenek egymástól. Mire lesz tehát szükségetek? Jegyre a tömegközlekedési eszközökre.

A RegioJet sárga autóbuszából vagy a Notre-Dame-székesegyház közelében, vagy a Rue du Château Landon tudtok kiszállni. Első lépéseitek így nagy valószínűséggel a metróba vezetnek majd. Párizsnak ebből 14 vonala van, melyek a világ legnagyobb, legrégebbi, legismertebb és legjobban leterhelt metróvonalai közé tartoznak. Egyes frekventáltabb állomásokat elektromos útvonaltervezővel szereltek fel, amiken ha megadjátok a keresett helyet, világítani fog az összes esetleges átszállást is jelző útvonal. Ingyenes metrótérképet minden nagyobb állomáson kérhettek.

Függetlenül attól, hogy csak két napra vagy egy egész hétre terveztek Párizsban maradni, minden képen a turisták számára készült Paris Visite jegyet érdemes megvenni.

Úgy a metrón, mint a helyiérdekű vasúton, vagy autóbuszon és a Montmartre siklóval is utazhattok vele. Minden fontos műemlék az 1, 2 és 3 zónában van. Ezért elég az alapjegyet megvennetek, ami egy napra 12 EUR, egy hétre pedig csaknem 39 EUR. Vásárláskor meg kell adni, hogy hány napig akarjátok használni, mert ettől függ az ára is. Ráadásul ehhez a jegyhez különböző műemlékek belépőjegyére még akár további kedvezményeket is kaphattok.

Párizs és a világ leghíresebb tornya

Párizsba utazni nem lehet csak úgy, minden nap. A szerelem városa csodálatosan köszönti vendégeit, de mi is csináljatok leghamarabb? Hová menjetek? Az egyes számú turista látványosság kétség kívül az Eiffel-torony. Számolnotok kell viszont azzal, hogy a bejutáshoz viszonylag sokáig sorba kell állnotok, ezért jobban jártok, ha este látogattok el ide. Arról nem is beszélve, hogy a torony is ki van világítva és akár a párizsi naplementében is gyönyörködhettek.

Kellemes esti program lehet a Sacré-Couer bazilikához, azaz a Szent Szív-bazilikához vezető séta is a Montmartron. Azonban ne számítsatok olyan atmoszférára, mint amilyennek a művészettörténeti könyvek leírják. Olyan jelenetek vannak benne, mintha egy Toulouse-Lautrec képből vágták volna ki őket. Egy kis esti üldögélés a bizánci stílusú bazilika lépcsőin ugyanakkor minden bizonnyal feltölt benneteket, és a kilátás is varázslatos innen az alváshoz készülődő Párizsra. Aki viszont nem akar még aludni, annak ott van a közelben a híres Moulin Rouge.

A legtöbb látogató egyértelműen a párizsi múzeumokat, például a Louvre-t keresi fel. Sok múzeum és műemlék a hónap első hétfőjén ingyenesen látogatható. Ha jó előre megtervezitek az utatokat, érdemes belenézni a naptárba.

A francia főváros tele van látnivalóval, elég ha megnézitek az UNESCO Világörökség listáját – ott találjátok például a Szajna-partot vagy a közeli Versaillesben a királyi palotát. Tudtátok, hogy az UNESCO-nak pont a Szajna-parti városban van a székhelye?

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS