Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

Köln - látványosságok a városban

Köln - látványosságok a városban

Köln: Autóbusszal a rómaiak német városába

Kölnt a bőség városaként is emlegetik. Németország legrégebbi városa egyben a negyedik legnagyobb, és az egész szövetségi állam legforgalmasabb városa is. Észak-Rajna-Vesztfáliában fekszik és a helyi lakosok gyakran kölni tájszólással beszélik a németet, ami leginkább a hollandra emlékeztet. Így aztán, ha a RegiJet sárga autóbuszából kiszállva nem értenétek, hogy mit beszélnek, nincs miért szégyenkeznetek.

Ha rögtön érkezéskor megveszitek a városi KölnCard turistakártyát, nem kell bonyolultan autóbusz vagy villamosjegy után kajtatnotok. Azzal ugyanis 9 euróért 48 órán keresztül ingyen utazhattok a tömegközlekedési eszközökön, amiből aztán igazán nagy a választék. Az autóbuszokon, villamosokon kívül Kölnben a várost a sikló kabinjából is megnézhetitek, ami átvisz benneteket a Rajna felett. Az ókori rómaiak szerint ennek a folyónak a feladata az volt, hogy védje a várost a barbároktól. Kiránduló hajókkal hajókázhattok is rajta egyet. Ráadásul a KölnCarddal 50% kedvezményt kaptok a város minden múzeumában, amiből összesen 170 van, és közülük az egyik legnagyobb turistalátványosság nem más, mint a csokoládémúzeum.

Ezen kívül a várostól kb. 15 kilométerre van a nemzetközi repülőtér, amin Köln a szomszédjaival a közeli Bonnal osztozik. A RegioJet Prágából induló menetrendszerű autóbuszjáratainak ennél a repülőtérnél is van megállója.

Hétvégi kirándulás a történelem és a csokoládé jegyében? Kölnben mindkettőt megtaláljátok

Mit lehet kezdeni egy szabad hétvégével? Utazzatok el Kölnbe a sárga autóbusszal, mert az utatok így még könnyebb lehet. Este beültök Prágában az autóbuszba és reggel felébredtek Észek-Rajna-Vesztfália fővárosában.

A kölni Szent Péter-katedrálist, ami egyébként UNESCO világörökség, évente 6 millióan látogatják meg. Itt nem tudjátok elkerülni a turisták hadait. Ennek ellenére megéri megnézni, mert a Három királyok, Gáspár, Menyhért és Boldizsár földi maradványait őrzi, akiket a Jézus betlehemi születéséről szóló bibliai történet alapján mindenki ismer.

Köln a többi német várossal ellentétben számtalan olyan műemlékkel dicsekedhet, amik még a római korból maradtak meg. A megmaradt román stílusú épületek és a Római-Germán Múzeum meglátogatását sem kellene kihagynotok.

Amennyiben még mindig nem vagytok biztosak abban, hogy mit is csináljatok Kölnben, bevehetitek még a 170 helyi múzeum valamelyikét is a programba. A város hagyományos Kölsch sörével felfrissíthetitek magatokat. Világos szalmasárga színű, az íze és illata pedig finoman gyümölcsös. Attól sem kell tartanotok, hogy megszédültök tőle, mert a hagyományos kölni vendéglátóhelyeken két decis poharakban szolgálják fel.

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS