Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

A RegioJet bővíti szolgáltatásait Budapest felé. 2021. július 2-ától újra közlekednek a RegioJet buszai Prágából és Bécsből Budapestre

Ezen a héten péntektől, július 2-ától ismét közlekednek a RegioJet autóbuszjáratai Budapestről Bécsbe, valamint Pozsonyon át Prágába. A buszok kiegészítik az újraindított RegioJet vonatokat, amelyek naponta kétszer kötik összet Budapestet Béccsel és Prágával.

Július 2-ától a RegioJet irányonként napi négy járatot közlekedtet Budapest és Bécs között (kettőt vonattal és kettőt autóbusszal), míg Budapest és Prága között napi öt járat lesz (ebből három vonat, kettő pedig autóbusz).

A RegioJet az egyetlen szolgáltató amely busszal és vonattal is összeköti Budapestet, Bécset és Prágát. A jegyek 8,9 eurótól érhetőek el Budapestről Bécsbe, Prágába pedig 16 eurótól. Jegyváltásra a www.regiojet.hu oldalon van lehetőség, valamint a RegioJet jegypénztáraiban – akár Bécsben, a főpályaudvaron (Wien Hbf).

A RegioJet magas szintű fedéleti szolgáltatásokkal várja leendő utasait. Az interkontinentális repülőjáratokhoz hasonlóan az autóbuszokon minden üléshez tartozik egy érintőkijelzős képernyő, amin TV- és filmnézésre, könyvek olvasására, zenehallgatásra van lehetőség, sőt kisebb játékokkal is lehet játszani. Ugyanez a szolgáltatás vonatokon az Astra kocsikban is elérhető, ahol szintén vannak az ülések háttámláiba épített eszközök. A RegioJet járatain van lehetőség Wi-Fi-re csatlakozni, amely természetesen ingyenes, ahogy a bizonyos forró italok is.

Budapesten a RegioJet vonatai a Déli pályaudvarról és Kelenföldről indulnak, míg a buszok szintén Kelenföldről, illetve a Népliget autóbuszállomásról. Bécsben a vonatok és a buszok is a főpályaudvarról indulnak (Wien Hbf). A buszok érintik a Bécs-Schwechat nemzetközi repülőteret is, mindkét irányban.

RegioJet vonatok Zágrábba, Rijekába és Splitbe minden éjszaka

A RegioJet kibővíti a csak nyáron közlekedő járatait Zágráb, Rijeka és Split felé. Idén júniusban még csak heti háromszor, ám július 2-ától már minden nap közlekednek az éjszakai vonatok. Összességében közel 70 ezer jegy kelt el a Prágából a horvát tengerparta tartó vonatokra, ebből Magyarországról induló utasok idén már nagyjából 15%-ot tettek ki.

Ivana Sachsová, a RegioJet ügyvezetője hozzátette: „Budapest egy fontos központja lesz járatainknak. Jelenleg Budapestről Bécsbe, Prágába, Pozsonyba, Zágrábba, Rijekába és Splitbe közlekednek járataink, valamint Magyarországon belül Győr, Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom állomásokon is megállnak vonataink. Az autóbuszjáratok elindításával Budapestről közvetlenül elérhetővé válik Pozsony, illetve több lehetőség közül választhatnak Bécsbe és Prágába tartó utasaink.”

 

Aleš Ondrůj

REGIOJET press speaker

ales.ondruj@studentagency.cz | +420 603 523 053