Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

A RegioJet 2020. július 31-én elindítja első vonatait a Prága–Bécs–Budapest útvonalon. Budapestről a cseh főváros már 16 eurótól, Bécs pedig 9 eurótól elérhető lesz, így vonattal jóval olcsóbban lehet majd utazni

 

A RegioJet — Közép-Európa vezető, személyszállítással foglalkozó magán vasúttársasága — új járatot nyit a Prága–Brno–Bécs–Budapest útvonalon, 2020. június 31-én, pénteken. Ezzel egy újabb olyan kapcsolat jön létre, ahol a RegioJet a lehető legalacsonyabb áron kínálja az eljutás lehetőségét, mindezt a legtöbb ember számára kényelmesebben, vonattal. A Budapest és Prága közötti jegyek 399 cseh koronától (16 eurótól) kezdődnek, míg a Budapest és Bécs között 249 koronától (9 eurótól). Szintén 9 euróért válthatóak jegyek Budapest és Brno közötti utazásra. A magyarországi járatok nyitásával visszatér mind a négy vonatpár Bécs és Prága között. A RegioJet munkáját az osztrák szakaszon a Westbahn, Magyarországon pedig a Continental Railway Solution segíti.

 

„Egy újabb útvonalat nyitunk, azzal a céllal, hogy jelentősen csökkentsük az utasok számára az eljutás költségét, miközben a lehető legszélesebb kínálattal várjuk őket.” - mondta Ivana Kašická, a RegioJet üzleti vezetője.

„A meglévő autóbuszos mellett vasúti kapcsolatot is biztosítunk Budapest és Bécs között, 9 eurós ártól, ezzel újabb lehetőséget adva utasainknak a kényelmes, vonattal történő utazással, de az állami szolgáltatóknál kedvezőbb áron. A jövőben bárki megengedheti magának a vonatozást Budapest és Bécs vagy Budapest és Prága között.”

Budapest és Prága között menetjegyek az alábbiak szerint elérhetőek:

Low-cost osztályon                  16 eurótól

Standard osztályon                  20 eurótól 

Relax osztályon                       25 eurótól

Business osztályon                  35 eurótól

Budapest és Bécs között pedig akár már következő áron is utazhatnak:

Low-cost osztályon                  9 eurótól 

Standard osztályon                  11 eurótól

Relax osztályon                       15 eurótól

Business osztály                      25 eurótól

Ingyenes kávé és további fedélzeti szolgáltatások 

A jegyárak valamennyi osztályon tartalmazzák az ingyenes helyfoglalást, vezeték nélküli internetelérést (WiFi-t), valamint a legfrissebb (cseh és angol nyelvű) napilapokat és folyóiratokat. A június 13-án induló Budapest–Bécs–Brno–Prága útvonalon közlekedő vonatokon négy kocsiosztályon biztosítjuk az utazást: Low-cost, Standard, Relax és Business. A Standard osztályként közlekedő Astra típusú kocsikban lehetőség van az ülésekbe épített kijelzőkön filmnézésre, zenehallgatásra (melyhez a fedélzeten fejhallgatót biztosítunk), valamint további szórakoztató tartalmakkal válhatnak élvezetessé az utazás percei. A Low-cost osztály kivételével valamennyi osztályon minden utasnak frissen főzött Illy kávét és szénsavmentes ásványvíz jár üdvözlőitalként. A Business osztályon utazók ezen felül pezsgőt, narancslevet és édes süteményt is kaphatnak – természetesen az ülőhelyükön felszolgálva. Az utazás során rendkívül kedvező áron vásárolhatnak további ételeket és italokat vonataink utasai: fél literes üdítőt és sört hozzávetőlegesen 300 Ft-tól; ételkínálatunkból pedig akár sushit vagy cézár salátát is válaszhatnak, itt az árak 1000 Ft körül kezdődnek.

A RegioJet a legnagyobb közép-európai magánvasúti személyszállító társaság. A vonatok jelenleg Csehország, Szlovákia, Magyarország, Ausztria és Horvátország területén közlekednek, a vasúti- és autóbuszjáratok együtt éves szinten megközelítőleg 20 millió utast szállítanak. A társaság központja Csehországban, Brno városában található. A cég tulajdonosa Radim Jančura, cseh üzletember, aki korábban többek között az „Év befektetője” díjat is elnyerte.

Aleš Ondrůj, RegioJet

vectron