Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

A RegioJet 2020. július 31-én elindítja első vonatait a Prága–Bécs–Budapest útvonalon. Budapestről a cseh főváros már 16 eurótól, Bécs pedig 9 eurótól elérhető lesz, így vonattal jóval olcsóbban lehet majd utazni

 

A jelenlegi helyzetre való tekintettel a vasúti közlekedés további értesítésig felfüggesztve.

 

A RegioJet — Közép-Európa vezető, személyszállítással foglalkozó magán vasúttársasága — új járatot nyit a Prága–Brno–Bécs–Budapest útvonalon, 2020. június 31-én, pénteken. Ezzel egy újabb olyan kapcsolat jön létre, ahol a RegioJet a lehető legalacsonyabb áron kínálja az eljutás lehetőségét, mindezt a legtöbb ember számára kényelmesebben, vonattal. A Budapest és Prága közötti jegyek 399 cseh koronától (16 eurótól) kezdődnek, míg a Budapest és Bécs között 249 koronától (9 eurótól). Szintén 9 euróért válthatóak jegyek Budapest és Brno közötti utazásra. A magyarországi járatok nyitásával visszatér mind a négy vonatpár Bécs és Prága között. A RegioJet munkáját az osztrák szakaszon a Westbahn, Magyarországon pedig a Continental Railway Solution segíti.

 

„Egy újabb útvonalat nyitunk, azzal a céllal, hogy jelentősen csökkentsük az utasok számára az eljutás költségét, miközben a lehető legszélesebb kínálattal várjuk őket.” - mondta Ivana Kašická, a RegioJet üzleti vezetője.

„A meglévő autóbuszos mellett vasúti kapcsolatot is biztosítunk Budapest és Bécs között, 9 eurós ártól, ezzel újabb lehetőséget adva utasainknak a kényelmes, vonattal történő utazással, de az állami szolgáltatóknál kedvezőbb áron. A jövőben bárki megengedheti magának a vonatozást Budapest és Bécs vagy Budapest és Prága között.”

 

viden_300x300

Budapest → Bécs

praha300x300

Budapest → Prága

brno300x300

Budapest → Brno

Ingyenes kávé és további szolgáltatások

A RegioJet vonatain a jegyárban benne van a helyfoglalás is, azért külön fizetni már nem kell. A budapesti járatokon a RegioJet a teljes, megszokott kínálatot nyújtja, így négy kocsiosztályon várja az utasokat: Standard, Low-cost, Relax és Business. Minden osztályon ingyenes WiFi áll rendelkezésre. Az Astra jelzésű kocsijainkban a buszainkról már ismerős képernyőkön filmnézésre, zenehallgatásra és további taralmak fogyasztásására is lehetőség van. A Standard, Relax és Business osztályokon az utasoknak ingyenesen szolgálunk fel kávét és vizet, valamint lehetőség van további üdítők és ennivalók vásárlására, jutányos áron. A rendelés a RegioJet alkalmazásán keresztül lehetséges és a kiválasztott termékek az ülőhelyen kerülnek felszolgálásra.

 

A RegioJet további eljutási lehetőségeket kínál népszerű fürdőhelyekhez a magyar fővároson kívül is

A Budpestre tartó vonatok a meglévő Prága–Brno–Bécs vonatok meghosszabbításaként közlekednek Budapestre, összekötve Prágát, Brnot, Bécset további magyar városokkal, így Mosonmagyaróvárral és Győrrel, amelyek a Csehországból és Ausztriából érkező utasoknak népszerű célpont a termálfürdők miatt. Budapesten belül a RegioJet vonatai két helyen is megállnak: Budapest-Kelenföld állomáson és Budapest-Déli pályaudvaron, ezzel átszállást biztosítva az M2-es és M4-es metrók vonaláról is. A vonatok csak nemzetközi utazásra vehetőek igénybe, jegyet váltani a regiojet.hu oldalon lehetséges. A vonatok a következő táblázatban mellékelt menetrend szerint közlekednek, mely 2020. július 31-től érvényes.

timetable_Budapest_Prague

timetable_Prague_Budapest