Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

Poprád - látványosságok a városban

Poprád - látványosságok a városban

Vonattal a hegyóriások lábához

Szeretnétek mindent magatok mögött hagyni és élvezni a fenséges hegyek panorámáját? Üljetek fel a sárga vonatra és gyertek velünk Poprádra, a szlovák Tátra lábánál fekvő városba. A RegioJet sárga vonatjából a városközpontban lévő vasútállomáson szálltok majd ki.

Ha úgy döntötök, hogy még mielőtt belevetitek magatokat a hegyi kalandokba, mégis inkább Poprádot szeretnétek megnézni, akkor annak gyalog vagy akár a helyi autóbusszal is nekivághattok. Az autóbuszon a sofőrtől tudtok jegyet venni 70 centért, de ha téli felszeléssel, mondjuk szánkóval, síléccel, hótaposóval, vagy más terjedelmesebb csomaggal utaztok, akkor arra még 30 centet rá kell fizetnetek.

Amikor elegetek lesz már a városi nyüzsgésből, üljetek megint vonatra. Poprádból két Tátra elektromos vasút vezet a hegyóriások szívének közelébe, így például a Csorba-tóhoz. Nem csak a vasút szerelmeseinek örök élmény a Csorbáról az említett tóhoz felkapaszkodó fogaskerekűn utazni. Poprádból autóbuszokkal is meg lehet közelíteni a Tátrát. Egyes buszok még Szlovákia határától is tovább mennek. Így akár a közeli lengyel Zakopane központjába is átugorhattok. Zakopane főleg a síugrás kedvelőinek a szíve csücske.

Sőt, Poprád közelében van a Poprád-Tátra repülőtér, ami a kisebb repülőterek egyike és leginkább a téli szezonban használatos.

Poprád: Élet a Tátra tenyerében

Annak ellenére, hogy sokaknak Poprád egy csak egy kisváros, sok mindent tud a látogatóinak kínálni. Ha egyszer erre vezet az utatok, ne siessetek azonnal tovább.

Amennyiben szeretitek a történelmet és egy kis időutazásra vágytok, vegyétek az irányt Szepesszombat felé. Ennek a városrésznek a központja 1950 óta a város természetvédelmi területeként védett. A teret, melyen a városháza és a templom áll, polgári házak ölelik körül. A mai Poprádnak ez a része már a középkor óta jelentős vásárváros és kézműves központ volt.

Poprád történelmi eseményei és a helyi műemlékek szorosan kötődnek a közeli hegyóriáshoz, a Tátrához. A helyi lakosok életének és a hegyek összefonódásáról például a Tátrai galériában is sok mindent megtudhattok, ráadásul minden turisták számára fontos információt megkaphattok. A gyűjteményekben Tátra ihlette művészi alkotásokat, helyi regionális művészek és napjaink kelet-szlovákiai alkotóinak munkáit láthatjátok.

Azt, hogy mi inspirálta őket, könnyen kitaláljátok ti is. Csak fel kell ülnötök Poprádon egy autóbuszra vagy egy vonatra, és nekivágni a hegyeknek. A Tátra közelsége egyszerűen utazásra késztet.

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS