Tento web používá cookies k dosažení potřebné funkcionality. Dalším jeho použitím s tímto souhlasíte. Více informací

Drezda - látványosságok a városban

Drezda - látványosságok a városban

Drezda: Kerékpárkölcsönzők és turistakedvezményes közlekedés

A cseh határtól csupán úgy 40 percnyi út, és a sárga autóbuszunk már Drezdában is van. Autóbuszunk a város vasútállomásánál áll meg. Innen a városközpont már közelinek tűnik, ennek ellenére javasoljuk, hogy vegyétek meg a napijegyet a helyi tömegközlekedésre, mert mindenképpen megéri. Nagy előny, hogy a drezdai DVB cseh nyelvű oldallal is felkészült ránk.

A turisták számára összeállított jegyek nagyon előnyösek, igaz, hogy legalább 6 eurót kell fizetnetek értük, azonban a választott díjzónában korlátlanul utazhattok velük. Családoknak illetve kisebb csoportoknak is hasonló kedvezményes kártyákat kínál a közlekedési vállalat. A jegyet a megállókban elhelyezett sárga jegyautomatákban tudjátok megvenni, amit aztán a villamoson vagy az autóbuszon, illetve az S-bahn városi vonatokra a peronon érvényesíteni kell.

Ami a tömegközlekedési eszközökön történő utazást illeti, rendkívüli élmény hajókázni az Elbán. A Szász Gőzhajózási Társaságnak kilenc kerekes gőzhajója van, ami a világ legnagyobb és legöregebb történelmi gőzhajó flottája. Egy rövid, 20 perces hajóút 5 EUR. Az útvonal választható, de attól még sokkal több. Ha csak meg akarjátok nézni a hajókat, akkor augusztusban látogassatok el ide a drezdai városi ünnepségekre. Ilyenkor a város egyszerre kiállítja mind a kilenc hajót.

Drezdai utazás, avagy A „hamis” műemlékek nyomában

Nem véletlenül nevezik Drezdát Elba Velencéjének. Az ősi város hosszú történelmét egy sor kissé hamis műemlék rejti. Ugyanis csaknem minden eredeti épület a földdel vált egyenlővé a szövetségi erők 2. világháború vége felé folytatott bombázásainak következtében. Drezda később szó szerint a hamvaiból támadt fel újra.

Például a Frauenkirche templom 50 évig romokban állt, csak 1994-ben került sor a felújítására. Az Alpoktól északra eső és az egyik legnagyobb kupolájú templomot újraszentelték, és Drezda egyik jellegzetességévé és turistalátványossággá vált.

Azonban a legnagyobb érdeklődést a Zwinger képcsarnok tudhatja magáénak. Itt mindenki el tud pár órát tölteni, a művészet szerelmesei akár napokat is. Porcelángyűjteményektől kezdve a matematikai és fizikai szalonokig, minden megtalálható benne. A szomszédos úgynevezett Semperbau galéria épületben a régi mesterek világhírű festményeinek képtárat nézhetitek meg.

A modern Drezda központja a Neustadt negyed. Viszonylag kis helyen 175 bárt és éttermet találtok itt. A nyári hónapokban a kerthelyiségekben hűsítő italok mellett üldögélhettek.

Amennyiben meg akartok szabadulni a városi nyüzsgéstől, úgy vegyétek az irányt Drezda dél-keleti városrésze felé. A szász királyi udvar nyári rezidenciája, a Pillnitz Európa legnagyobb kínai stílusban épült kastélya. A kastélykert szinte minden évszakban kellemes sétákat ígér.

UTASKÍSÉRŐ A FEDÉLZETEN
ÜLŐHELYVÁLASZTÁS DÍJMENTESEN
JEGY MÓDOSÍTÁSA/LEMONDÁSA DÍJMENTESEN INDULÁS ELŐTT 15 PERCCEL
IDŐBEN VAGY OLCSÓBBAN GARANTÁLT PONTOS ÉRKEZÉS